آهن شهر پاسارگاد

فروشگاه محصولات سپنتا

ورق گالوانیزه

0 23

گالوانیزه چیست؟

گالوانیزاسیون یا روی‌اندود کردن محصولات فولادی، یکی از روش‌هایی است که برای جلوگیری از زنگ‌زدگی این محصولات استفاده می‌شود. به عبارت دیگر ورق گالوانیزه، به ورق فولادی پوشیده شده با لایه‌ای از عنصر روی گفته می‌شود که از مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب از برخوردار است.

گالوانیزاسیون از طریق غوطه‌ور کردن محصولات فولادی، درون حوضچه‌‌ای از عنصر روی در حالت مذاب انجام می‌شود. این فرآیند در صورتی دارای مطلوبیت است که پوششی از روی با چسبندگی بالا، بر روی ورق فولادی ایجاد شود. تراکم روی و چسبندگی آن ویژگی‌هایی هستند که تاب‌آوری ورق گالوانیزه را در مجاورت آب و هوای مرطوب افزایش می‌دهد.

جالب است بدانید گالوانیزه کردن، مقاومت در برابر خوردگی فلزات در مجاورت رطوبت را به ۲۰ تا ۳۰ سال افزایش می‌دهد! البته میزان مقاومت پوشش ورق گالوانیزه، با جرم عنصر روی که به عنوان پوشش استفاده می‌شود، رابطه مستقیم دارد و از ۱۰۰ تا ۳۵۰ گرم بر متر مربع متغیر است. هرچقدر جرم روی بالاتر باشد، پوشش با کیفیت‌تر خواهد شد و میزان محافظت آن در برابر خوردگی بالاتر است.

دسته بندی بر اساس شکل ظاهری ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه بر اساس روش تولید

ورق گالوانیزه گرم

گالوانیزاسیون گرم، فرآیند غوطه‌ور کردن ورق‌های فولادی در حمامی از عنصر روی مذاب است. طی این فرایند، ورق‌های فولادی تا دمای ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد درون کوره تحت حرارت قرار می‌گیرند. سپس پوششی از روی به طور پیوسته از روی ورق‌های فولادی عبور می‌کند. سرعت عبور روی در این حمام مذاب برابر است با ۱۸۰ متر بر دقیقه و دمای آن ۴۵۰ درجه سانتی‌گراد است.

در این فرآیند، ورق‌های فولادی به دور یک رول غوطه‌ور، پیچیده می‌شوند و با فلز روی مذاب، واکنش داده و به این ترتیب، پوشش چسبنده‌ای ایجاد می‌شود. پس از خروج از حمام روی، هرگونه روی اضافی از طریق فشار هوا، از روی سطح ورق‌ها پاکسازی می‌شود. سپس ورق‌های گالوانیزه سرد می‌شوند تا پوشش روی آن کاملاً سفت و یکنواخت شود.

ورق گالوانیزه سرد

ورق گالوانیزه سرد، از طریق فرایند گالوانیزاسیون الکتریکی یا آبکاری تولید می‌شود. در این روش روی به صورت الکترولیتی، بر روی ورق‌های فولادی پوشش ایجاد می‌کند. به دلیل پایین بودن دما در این روش، اصطلاح گالوانیزاسیون سرد برای آن رایج شده است. مزیت این روش، قابل کنترل بودن ضخامت پوشش روی ایجاد شده بر روی ورق‌ها است.

ورق گالوانیزه بر اساس شکل ظاهری

مشخصات فنی و دسته بندی بر اساس شکل ظاهری ورق‌های گالوانیزه

ورق‌های گالوانیزه پس از اتمام فرآیند گالوانیزاسیون، جهت فرم‌دهی تحت عملیات ثانویه‌ای قرار می‌گیرند. این انواع ورق گالوانیزه می‌توانند بر اساس شکل ظاهری خود دسته بندی شوند. در زیر به معرفی برخی از این انواع ورق‌ها با تمرکز بر شکل ظاهری آنها پرداخته می‌شود.

۱- ورق شادولاین
این نوع ورق گالوانیزه به علت ویژگی‌های منحصر به فرد خود، در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان برای تولید شیروانی‌ها، پنل‌های دیواری، سقف‌های فلزی، و لوله‌های گالوانیزه استفاده می‌شود. این ورق‌ها به دلیل مقاومت بالا به خوردگی و زنگ زدگی و همچنین ظاهر زیبا، در پروژه‌های ساختمانی محبوبیت دارند.

۲- ورق شیروانی
در صنعت ساختمان، ورق شیروانی از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود. این ورق‌ها به عنوان ماده‌ای برای تولید شیروانی‌ها، پنل‌های دیواری، و سقف‌های فلزی استفاده می‌شوند. مقاومت به خوردگی و زنگ زدگی این ورق‌ها آنها را برای استفاده در پروژه‌های ساختمانی مناسب می‌کند.

۳- ورق کرکره رول آپ
در صنعت ساختمان، ورق کرکره رول آپ از جمله ورق‌های گالوانیزه است که برای تولید درب‌ها و پنجره‌های کرکره‌ای به کار می‌رود. این ورق‌ها به دلیل ویژگی‌های مقاومت به خوردگی و پوشش‌پذیری، در سیستم‌های امنیتی و نمای جلوی ساختمان‌ها استفاده می‌شوند.

۴- گاردریل
ورق‌های گاردریل نیز از جمله انواع ورق‌های گالوانیزه هستند که در صنعت ساختمان به عنوان مواد ساختمانی استفاده می‌شوند. این ورق‌ها برای ساختارهای حفاظتی و نگهبانی، به دلیل مقاومت به خوردگی و قابلیت فرم‌دهی آسان مورد ترجیح قرار می‌گیرند.

۵- ورق رنگی
ورق‌های گالوانیزه با پوشش‌های رنگی نیز در صنعت ساختمان به کار می‌روند. این ورق‌ها به دلیل زیبایی و مقاومت به خوردگی در ساخت ورق‌های مختلف برای دیوارهای رنگی و سقف‌های متنوع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۶- بدنه کانکس و کانال‌های پیش‌ساخته
در صنعت ساختمان و تجهیزات مختلف، ورق‌های گالوانیزه برای ساخت بدنه کانکس و کانال‌های پیش‌ساخته مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ورق‌ها به دلیل مقاومت به شرایط محیطی سخت و قابلیت فرم‌پذیری، در این صنایع بسیار محبوب هستند.

در نهایت، این انواع ورق‌های گالوانیزه به دلیل ویژگی‌های خود از جمله مقاومت به خوردگی، زنگ‌زدگی، و انعطاف‌پذیری، در انواع مختلف صنایع ساختمانی با استفاده متنوع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربردهای ورق گالوانیزه در صنایع مختلف

ورق گالوانیزه به علت ویژگی‌های منحصر به فرد خود، در انواع مختلف صنایع و کاربردها استفاده می‌شود. در زیر به برخی از مهمترین موارد کاربرد این نوع ورق اشاره می‌شود:

۱- صنعت ساختمان
ورق گالوانیزه در صنعت ساختمان به عنوان ماده‌ای برای تولید ورق‌های شیروانی، پنل‌های دیواری، سقف‌های فلزی، لوله‌های گالوانیزه برای سیستم‌های لوله‌کشی و تهویه مطبوع به کار می‌رود. این ورق‌ها به دلیل مقاومت بالا به خوردگی و زنگ زدگی و همچنین ظاهر زیبا، مورد ترجیح در پروژه‌های ساختمانی می‌باشند.

۲- صنعت خودرو
ورق گالوانیزه در تولید قطعات خودرویی نیز به عنوان یک ماده با مقاومت به خوردگی و زنگ زدگی بالا، استفاده می‌شود. از جمله کاربردهای رایج این ورق‌ها می‌توان به تولید قطعات بدنه خودروها، تولید جعبه‌های باتری، و تولید قطعات داخلی موتور اشاره کرد.

۳- صنایع پالایشگاهی و هیدروکربنی
در این صنایع، ورق گالوانیزه به عنوان مواد برای تجهیزات و سیستم‌های انتقال نفت و گاز، مخزن‌های ذخیره‌سازی و تولید لوله‌های گالوانیزه برای انتقال مواد خوراکی و شیمیایی استفاده می‌شود. این ورق‌ها به علت مقاومت به خوردگی و ایجاد عایق به مواد خورنده محیطی بسیار مناسب هستند.

۴- صنایع کشاورزی
ورق گالوانیزه برای تولید انواع تجهیزات کشاورزی مانند تجهیزات آبیاری، تانکرهای ذخیره‌سازی مایعات، و مخازن ذخیره محصولات کشاورزی استفاده می‌شود. این ورق‌ها به علت مقاومت به شرایط محیطی سخت در این صنعت بسیار مورد ترجیح هستند.

۵- صنایع الکترونیکی
در تولید برخی از قطعات الکترونیکی نیز ورق گالوانیزه به عنوان مواد پوششی و محافظی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ورق‌ها به عنوان مواد پوششی در تولید اتصالات الکتریکی و قطعاتی که به محافظت در برابر تاثیرات محیطی نیاز دارند، مورد ترجیح هستند.

۶- صنعت دریایی
در تجهیزاتی که در صنعت دریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد مانند کشتی‌سازی و تولید تجهیزات دریایی، ورق گالوانیزه به علت مقاومت به خوردگی در معرض محیط شور و مرطوب دریا بسیار مناسب است.

ویژگی‌های ورق گالوانیزه

ورق‌های گالوانیزه به عنوان یک جزء مهم در صنایع مختلف از جمله ساخت و ساز، خودروسازی، صنایع دریایی، و صنایع لوازم خانگی بهره‌برداری می‌شوند به علت ترکیبی از مقاومت به خوردگی، پوشش‌پذیری، فرم‌پذیری و حالت پذیری که در اختیار قرار می‌دهند.

مشخصات فنی ورق گالوانیزه

همان‌طور که اشاره کردیم، انواع ورق گالوانیزه بر اساس کاربری مورد نظر، ضخامت‌های مختلفی دارند. ابعاد این نوع محصولات نیز بر اساس نیاز مشتری قابل تغییر است. البته معمولاً ورق‌های گالوانیزه در ابعاد ۱۰۰۰ تا ۱۲۵۰ میلی‌متر تولید می‌شوند. اما در صورت سفارش مشتری بر اساس ابعاد خاص، می‌توان این ورق‌ها را در ابعاد مورد نظر مشتری تولید نمود.

تفاوت‌های ورق گالوانیزه با سایر ورق‌های فولادی

با توجه به مشخصات و ویژگی‌های فنی بهینه ورق گالوانیزه، نسبت به سایر انواع ورق‌ها، تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند. تفاوت‌های انواع ورق فولادی با ورق گالوانیزه در زیر آورده شده‌اند:

  • پوشش گالوانیزه: تفاوت اصلی و برجسته ورق گالوانیزه در پوشش آن است. ورق گالوانیزه با یک لایه از فلز روی پوشیده شده است که به ورق اصلی چسبیده و از آن محافظت می‌کند. این پوشش گالوانیزه باعث مقاومت بهتر ورق در برابر زنگ زدگی و خوردگی می‌شود.
  • مقاومت به خوردگی: یکی از مهمترین تفاوت‌ها در ورق گالوانیزه نسبت به ورق‌های فولادی دیگر، مقاومت به خوردگی بالاتر آن است. پوشش گالوانیزه باعث می‌شود که ورق مقاومت به خوردگی حتی در معرض رطوبت و عوامل جوی بالا داشته باشد.
  • تنوع و گستردگی کاربرد: ورق گالوانیزه به دلیل مقاومت به خوردگی و زنگ زدگی بالا، در انواع مختلفی از صنایع و کاربردها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله کاربردهای معمول آن می‌توان به ساخت سازه‌های فلزی، صنایع خودروسازی، تجهیزات کشاورزی، صنایع ساختمانی و حتی در تولید تجهیزات بیرون‌خورد که در معرض عوامل جوی قرار می‌گیرند، اشاره کرد.
  • مقاومت در برابر زنگ زدگی: ورق‌های فولادی معمولی در معرض زنگ زدگی و خوردگی قرار می‌گیرند. این اتفاق به خصوص در مواقعی که ورق با رطوبت و هوای آلوده در تماس است، رخ می‌دهد. ورق گالوانیزه به علت پوشش گالوانیزه بهترین مقاومت را در برابر زنگ زدگی ارائه می‌دهد.

در کل، ورق گالوانیزه به عنوان یک جایگزین با کیفیت و مقاوم به خوردگی در بسیاری از صنایع به کار می‌رود و به علت پوشش گالوانیزه خود، در مقابل عوامل زنگ زدگی و خوردگی محافظت می‌شود.

قیمت ورق گالوانیزه با توجه حجم خرید متفاوت است و هر چه حجم خرید بیشتر باشد، تخفیف بیشتری به مشتریان تعلق میگیرد.
با شماره گیری می توانید از مشاوره ی حرفه ای  کارشناسان ما بهره مند شوید.

☎️جهت اطلاع از آخرین قیمت و استعلام  تماس بگیرید

بهترین قیمت موجود در بازار و ارسال به تمام نقاط تهران و ایران.
جهت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ☎ تماس بگیرید.

۰۲۱۴۹۹۸۶۸۸۷
️۰۲۱۴۹۹۸۶۸۸۸

 

 

📌 مطالب پیشنهادی :

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.