آهن شهر پاسارگاد

فروشگاه محصولات سپنتا

۸ تفاوت اساسی لوله گاز خانگی روکار و توکار

0 18

تفاوت اساسی لوله گاز خانگی روکار و توکار

انواع لوله‌های گازی برای انتقال گاز

لوله‌های گازی با فراهم کردن شرایط انتقال گاز به واحدهای مختلف شهری، روستایی و خانگی از تجهیزات بسیار کاربردی است. امروزه انواع لوله‌های گاز فولادی، برنجی، پلی اتیلن و مسی تولید می‌شود. کاربرد لوله گازی فولادی به دلیل مزایایی نظیر استحکام و دوام بالا، رواج بیشتری در لوله گاز خانگی دارد.

لوله‌کشی گاز خانگی به دو صورت روکار و توکار

لوله گاز خانگی معمولاً به دو دسته‌ی روکار و توکار تقسیم می‌شود:

  • لوله گاز خانگی روکار: در این نوع لوله، داخل ساختمان یا محیط نصب و اجرا می‌شود و به نوعی دیگر امکان مشاهده آن میسر است. این نوع لوله برای مراکز خانگی مناسب بوده و برای مسافت‌های طولانی کاربرد زیادی ندارد.
  • لوله گاز خانگی توکار: این نوع لوله درون محیط کار مدفون می‌شود و به تا حد زیادی در برابر آسیب‌های احتمالی و فرسودگی مصون است. از طرفی دیگر امکان شناسایی نقطه آسیب و تعمیر آن ساده نیست. معمولاً برای مسافت‌های طولانی و پروژه‌های بزرگ کاربرد دارد.

لوله گاز خانگی چیست؟

لوله گاز خانگی یکی از انواع لوله‌های گازی برای انتقال گاز به مراکز مسکونی در شهرها و روستاهاست. این لوله‌ها اغلب از جنس فولاد بوده و در برابر شرایط محیطی نظیر خوردگی، رطوبت و ضربه مقاوم هستند.

انواع لوله گاز خانگی

لوله گاز خانگی معمولاً به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • لوله گاز خانگی روکار
  • لوله گاز خانگی توکار

لوله گاز خانگی روکار

در این نوع لوله روکار، لوله گاز خانگی داخل ساختمان یا محیط نصب و اجرا می‌شود. به نوعی دیگر امکان مشاهده آن میسر است. این نوع لوله‌ها برای مراکز خانگی مناسب بوده؛ اما برای مسافت‌های طولانی کاربرد زیادی ندارند.

به دلیل حساسیت لوله گاز، لوله گاز خانگی روکار معمولاً در گوشه ها و کنارهای دیوار اجرا می‌شود. امکان نصب به صورت عمودی و افقی دارند. همچنین بسته به شرایط محیطی می‌توان از لوله گالوانیزه و یا لوله فلزی ضد زنگ استفاده نمود. قابلیت تعمیر و یا تعویض از مزایای خوب استفاده از لوله خانگی روکار به شمار می‌رود.

الزامات اجرای لوله گاز روکار

  • لوله گاز خانگی روکار در معرض عوامل محیطی نظیر رطوبت، ضربه و تغییرات دمایی است. در نتیجه باید در استفاده و انتخاب نوع و همچنین اجرای اصولی آن حساسیت و دقت زیادی داشت.
  • لوله گاز رو کار باید از تأسیساتی نظیر لوله های آب و همچنین پریزهای برق فاصله داشته باشند.
  • لوله گاز روکار برای شرایطی که رطوبت بالاست، نباید استفاده شوند. محیط‌هایی نظیر استخر و حمام. در این شرایط استفاده از سقف کاذب می‌تواند استفاده از این لوله‌ها را میسر نماید.
  • لوله گاز روکار باید در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی مقاوم شوند. این کار با استفاده از پوشش ضد زنگ و رنگ کردن لوله انجام می‌شود.

لوله گاز خانگی توکار

لوله گاز توکار درون محیط کار مدفون می‌شوند. در نتیجه تا حد زیادی در برابر آسیب‌های احتمالی و فرسودگی مصون هستند. از طرفی دیگر امکان شناسایی نقطه آسیب و تعمیر آن ها چندان ساده نیست. معمولاً برای مصارف بین شهری و انتقال گاز در مسیرهای طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

الزامات اجرای لوله گاز توکار

  • لوله توکار به دلیل قرارگیری درون فضا کار و همچنین انتقال گاز با فشار زیاد باید از تأسیسات دور باشند. در نتیجه نباید به کابل های برق یا سایر لوله های تأسیسات نظیر لوله آب و فاضلاب نزدیک باشند.
  • قرارگیری لوله توکار در شرایطی که سطوح بارهای زیادی تحمل می‌کنند، نظیر پارکینگ، باید بر اساس ضوابط خاصی باشد.
  • عایق کاری درست لوله های توکار نقش مهمی در استفاده از لوله های توکار دارد. پاک کردن آلاینده ها، چربی‌زدایی و زنگ‌زدایی باید در دستور کار تیم اجرایی قرار گیرد.

جدول وزن لوله گاز خانگی توکار API

لوله گاز توکار مطابق با استاندارد ISIRI 3574 و همچنین API 5L Grade B تولید می‌شود. در جدول وزن لوله گاز API نیز می‌توانید مشخصات این لوله ای پی آی را مشاهده کنید.

 

جدول لوله گازی خانگی بر اساس ISIRI 3574 و API 5L GRADE B

اندازهوزن شاخه ۶ متری (کیلوگرم)وزن یک متر طول (کیلوگرم)ضخامت (میلی متر)قطر خارجی (میلیمتر)تعداد شاخه در بندیلوزن بندیل (کیلوگرم)
۱/۲ اینچ۷٫۶۸۱٫۲۸۲٫۸۲۱٫۳۱۹۶۱۲۹۸
۳/۴ اینچ۱۰٫۲۱٫۷۲٫۹۲۶٫۷۱۲۷۱۲۹۵
۱ اینچ۱۵٫۰۶۲٫۵۱۳٫۴۳۳٫۴۶۱۹۱۹
۱/۴ ۱ اینچ۲۰٫۵۸۳٫۴۳۳٫۶۴۲٫۲۶۱۱۲۵۵
۱/۲ ۱ اینچ۲۴٫۴۲۴٫۰۷۳٫۷۴۸٫۳۶۱۱۴۹۰
۲ اینچ۳۲٫۵۲۵٫۴۲۳٫۹۶۰٫۳۳۷۱۲۰۳
۱/۲ ۲ اینچ۴۰٫۸۶۶٫۸۱۴۷۳۳۷۱۵۱۵
۳ اینچ۵۰٫۲۲۸٫۳۷۴۸۸٫۹۱۹۹۵۴
۱/۲ ۳ اینچ۶۳٫۴۸۱۰٫۵۸۴٫۴۱۰۱٫۶۱۹۱۲۰۶
۴ اینچ۷۱٫۵۲۱۱٫۹۲۴٫۴۱۱۴٫۳۱۹۱۳۵۹
۵ اینچ۹۷٫۱۴۱۶٫۱۹۴٫۹۱۴۱٫۳۹۸۷۴

تفاوت لوله گاز خانگی روکار و توکار

از مهمترین تمایزات و تفاوت‌های لوله گاز خانگی روکار و توکار عبارتند از:

  • روش اجرا لوله کشی گاز: اصلی‌ترین تفاوت لوله‌های توکار و روکار، روش اجرای آن هاست. لوله های روکار قابل مشاهده هستند. اما لوله های توکار از دید پنهان هستند.
  • نوع پروژه لوله گاز: لوله گاز خانگی روکار به دلیل قرارگیری در فضای داخلی ساختمان و اجرا، برای پروژه های کوچک مناسب است. نظیر لوله کشی گاز واحدهای ساختمانی. اما لوله کشی گاز توکار اغلب برای انتقال گاز شهر به شهر و اساساً پروژه های بزرگ کاربرد دارد.
  • جنس لوله گاز: جنس لوله های توکار معمولاً از لوله فلزی مانیسمان یا لوله API است. در حالی که لوله روکار معمولاً لوله فولای درزدار می باشد.
  • مسیر انتقال گاز: لوله های گاز توکار برای مسافت های طولانی استفاده می شوند.

قیمت لوله گالوانیزه با توجه حجم خرید متفاوت است و هر چه حجم خرید بیشتر باشد، تخفیف بیشتری به مشتریان تعلق میگیرد.
با شماره گیری می توانید از مشاوره ی حرفه ای  کارشناسان ما بهره مند شوید.

جهت اطلاع از آخرین قیمت و استعلام  تماس بگیرید

بهترین قیمت موجود در بازار و ارسال به تمام نقاط تهران و ایران.
جهت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن تماس بگیرید.

۰۲۱۴۹۹۸۶۸۸۷
️۰۲۱۴۹۹۸۶۸۸۸

 

لوله گاز خانگی توکار چیست؟

لوله گاز توکار درون محیط کار مدفون می‌شوند. در نتیجه تا حد زیادی در برابر آسیب‌های احتمالی و فرسودگی مصون هستند. از طرفی دیگر امکان شناسایی نقطه آسیب و تعمیر آن ها چندان ساده نیست. معمولاً برای مصارف بین شهری و انتقال گاز در مسیرهای طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لوله گاز خانگی روکار چیست؟

در این نوع لوله روکار، لوله گاز خانگی داخل ساختمان یا محیط نصب و اجرا می‌شود. به نوعی دیگر امکان مشاهده آن میسر است. این نوع لوله‌ها برای مراکز خانگی مناسب بوده؛ اما برای مسافت‌های طولانی کاربرد زیادی ندارند.

📌 مطالب پیشنهادی :

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.